Fánkok gyümölcsös joghurtszószban

4 fő részére

Nehézség:

kezdőknek

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • sütőpor
  • 4-5 dl joghurt

a szószhoz

  • 1 l joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 30 dkg eper

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, egy csipet sót rakunk bele. Annyi joghurtot adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk. Nem kell pihentetni, azonnal elkészíthetjük. Egy kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk: belemártjuk az olajba a kiskanalat, és annyi masszát rakunk a kiskanálra, amennyi ráfér. A joghurtszószhoz az epret közepes darabokra vágjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a reszelt citromhéjjal, majd ha felolvadt a cukor is, óvatosan keverjük a joghurthoz a gyümölcsöket.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.